Nieuws

 • Nieuwsbrief seizoenstart 22/23

  Onderwerpen in deze nieuwsbrief:
  1. Lustrum
  2. F1
  3. Forward Padel tournooi (Amsterdam)
  4. Herfstborrel tijdens WK!
  5. K.L.OT.E. tournooi (en nieuwjaarsborrel)
  6. Overzicht evenementen 

  door: Maikel Breukelman op 23 september

  Lees meer
 • Nieuwsbrief mei 2022

  Onderwerpen in deze nieuwsbrief:
  1. Verslag Dies
  2. F1
  3. FIP
  4. ONEC
  5. Darten bij Eddy bar (Amsterdam)
  6. Forward Padel tournooi (Amsterdam)

  door: Maikel Breukelman op 16 mei

  Lees meer
 • IM Michel Ambags

  1. Zie opgemelde Clips voor de + annonce, alsmede die in de NRC van zaterdag 26 juni jl.
  Onlangs is op 73jarige leeftijd overleden,
  **MICHEL AMBAGS, jaar van aankomst bij VaP/Forward 1966,
  Gerenommeerd Forward-reünist en befaamd (cassatie-)advocaat op het gebied van arbeidsrecht en ondernemingsrecht inclusief faillissementsrecht. Decennia lang was hij praktizijn in/vanuit Eindhoven en Waalre.

  door: Frans van Bakelen op 11 januari

  Lees meer
 • IM Henk Hofstee (1945-2021)

  ‘Mijn voetbalvriend’ en meer
  Wetende dat Henk snel achteruitging, zowel geestelijk (dementie) als lichamelijk (beroerte), probeerde ik zo snel als mogelijk (corona) hem te bezoeken. Toen ik hem - naar achteraf bleek voor de laatste keer - in de zorginstelling in Haren bezocht, het was een mooie nazomerdag in september, begroette hij mij, zittend buiten in de tuin, met deze zin, sprekend tot zijn begeleider: “Dat is mijn voetbalvriend.”

  door: Harry Bekkering op 11 januari

  Lees meer
 • Rouwkaart Michel Ambags

  Verdrietig nieuws heeft ons bereikt, onze mede oprichter en zeer gewaardeerd reünist Michel Ambags is op 22 juni jl. overleden.
  Binnenkort zal er nog een uitgebreid IM volgen.

  door: Jelle Limburg op 01 juli

  Lees meer
 • IM Jan Egbert Wuffing Bosma

  “Sitting Bull” is naar de eeuwige jachtvelden.
  De eerste kennismaking met Jan Bosma was in de tweede helft van de zeventiger jaren in Groningen. Beide student geneeskunde, beide een studentenbaan in het ziekenhuis als “hartejongen” bij de postoperatieve bewaking op de Intensive Care van de hartpatiënten. Samen voetballend in het legendarische Forward 3 (F3).

  door: Jan Grandjean op 16 februari

  Lees meer
 • Rouwadvertentie Jan Egbert Wuffing Bosma

  Helaas is op 8 februari jl. onze reünist en oud voorzitter van de GSAVV Jan Egbert Wuffing Bosma overleden. Onderstaande rouwadvertentie is geplaatst door zijn Forward vrienden.

  door: Mas Boom op 10 februari

  Lees meer
 • IM Jan Muntinga

  Jan en ik, resp. afkomstig van de HBS-en van Winschoten en Appingedam, gingen in 1952 scheikunde studeren en kwamen daar in dezelfde, voor ons vreemde omgeving terecht, waarbij de middag in de groentijd, doorgebracht bij Forward op West-End tot de aangenaamste herinneringen behoort. Samen deden we natuurkundeproeven waarbij je op een elegante manier de eenheid van elektrische lading kon bepalen. Sinds die tijd zijn we maatjes gebleven, die bij iedere gelegenheid elkanders wederwaardigheden van gezin, werk en voetbal uitwisselden. Jan was afkomstig uit Finsterwolde en vooral de ouderen weten wel dat in het Oldambt rechtlijnigheid en woordkeuze niets aan de verbeelding overlaten. Anders gezegd: met Jan wist je waar je aan toe was. Ondanks zijn doorzettingsvermogen moest hij de studie opgeven. Ik heb Jan veel gezien op West-End en Mutua Fides, maar nooit zien voetballen. Hij fungeerde altijd als grensrechter. De enige keer dat hij met mij echt meedeed was in een wedstrijd op de vismarkt tegen de studentenbuurt (achter het Noorder station). Dat was niet in het normale Forward kostuum; voor gepaste kleding moest je eerst even langs bij Feestneuzen-Mulder op het Zuiderdiep. Jan heeft zich in studententijd geweldig ingezet voor de studentensport in het algemeen, als voorzitter van de ACLO. Hij heeft ons jaar 1952 laten zien dat je ook zonder academische diploma's een goede positie in de maatschappij kunt verwerven.
  Poppe Dijkhuis.

  door: Poppe Dijkhuis op 26 augustus

  Lees meer
 • Nieuwsbrief juli 2020

  Voetbalminnende Forwardianen,
  Het is even geleden sinds jullie een nieuwsbrief mochten ontvangen. Normaliter zou deze nieuwsbrief volstaan met gekkigheden van de afgelopen periode. Een fictieve greep uit de mogelijke scenario’s zou als volgt kunnen luiden: ‘Vlaggenschip kampioen na 2-7 winst in beslissingswedstijd’, Oud-voorzitter Valkenburg fietst in sloot na dies’ of ‘Forward haalt landelijke media na ludieke actie op social media’.

  door: Maikel & Nick Breukelman op 20 juli

  Lees meer
 • IM Jan Klaassen Muntinga

  Met groot verdriet hebben we bericht ontvangen van het overlijden van onze reünist, donateur van SFH en het oud-lid van GSAVV Forward Jan Klaassen Muntinga. Een uitgebreid In Memoriam volgt nog.

  door: Mas Boom op 13 juli

  Lees meer
 • De Gekroonde Quiz - week 4

  DE GEKROONDE GENOOTSCHAPS QUIZ RONDE 4:    D  E    S L O T R O N D E
  MEDEDELINGEN VAN HET GENOOTSCHAPS-BESTUUR:

  door: Henk Uildriks op 28 april

  Lees meer
 • De Gekroonde Quiz - week three

  DE GEKROONDE GENOOTSCHAPS QUIZ RONDE 3.
  MEDEDELING VAN HET FORWARD-BESTUUR BIJ MONDE VAN VOORZITTER THOMAS BRUIN.

  Als er dit jaar nog een Diesviering plaatsvindt dan zal dat zijn op zaterdag 26 september. Als locatie wordt gekozen voor West End, indien er velden beschikbaar zijn. Wellicht zal als gadget een mondkapje te koop zijn met Forwardwapen. Die maken het debat tijdens de ALV van ons Genootschap een stuk rustiger.

  door: Henk Uildriks op 21 april

  Lees meer
 • De Gekroonde Quiz - week 2

  Heel goed nieuws.
  Op de nok van Mutua Fides voert Hooghoudt decennia lang lichtreclame. Door de moderne Ledtechniek kan die reclame snel worden aangepast. Toen Willem Alexander zijn verjaardag in Groningen vierde stond er ‘HOOG HEIDT’ en op dit moment ‘HOUDT HOOP’.

  door: Henk Uildriks op 14 april

  Lees meer
 • De Gekroonde Quiz - week 1

  DE GEKROONDE GENOOTSCHAPS QUIZ
  Nu wij allen ons best doen om de directieven van de Regering op te volgen zodanig, dat de fantastische medelanders in vitale beroepen hun werk kunnen blijven doen, heeft het Genootschapsbestuur besloten om gezamenlijk te gaan puzzelen. De Coronacrisis treft uiteraard ook veel reünisten en hun families en vriendenkringen. Hopelijk niet fysiek. Reünisten die thuis moeten werken, voor zover zij nog werk hebben (bijvoorbeeld ZZP’ers). Schoolmeester/juf spelen voor de kinderen. Reünisten en/of hun partners die daadwerkelijk een vitaal beroep uitoefenen. En dat in hoofdzaak ter bescherming van de kwetsbare medemens, waaronder veel gepensioneerden.

  door: Henk Uildriks op 06 april

  Lees meer
 • Corona update: ALV & Dies

  WAARDE REÜNISTEN
  In overleg met het bestuur van de GSAVV Forward is besloten dat de Diesviering op 18 april 2020 geen doorgang vindt. Gelet op de situatie waarin de wereld zich momenteel bevindt zal dit besluit niemand verbazen. Alleen Tjitze Pasma had graag op afstand, vanuit het Corona-vrije Bonaire, meevergaderd, maar zonder spreekrecht had dat evenmin zin. Of het uitstel of afstel wordt zal in de komende weken/maanden blijken. Het bestuur van ons Reunistengenootschap houdt, zeer tegen haar zin, rekening met een Diesviering-loos 2020. Omdat er voorlopig dus ook niet door de leden wordt vergaderd moeten de statuten voor enkele vraagstukken worden geraadpleegd.

  door: Mas & Oelie op 24 maart

  Lees meer
 • In memoriam Hans Jongert

  HANS JONGERT:  5 SEPTEMBER 1930 – 14 MAART 2020
  “Lucky Boy, een engeltje op mijn schouder” is de titel van de memoires van Hans Jongert. Het 332 pagina’s tellend, prachtig vorm gegeven en ingebonden, boekwerk zond Hans aan enkelen onzer toe, onmiddellijk na de ALV van ons Reünistengenootschap op 20 april 2019 in Siddeburen. Daar was hij ontroerd door zijn benoeming tot gedoogd ere-voorzitter van het Genootschap.

  door: Henk Uildriks op 18 maart

  Lees meer
 • IN MEMORIAM FRANS PELLIKAAN, HANS WACHTERS EN MARIUS COSTER

  IN MEMORIAM FRANS PELLIKAAN, HANS WACHTERS EN MARIUS COSTER
  De afgelopen tijd zijn ons helaas ontvallen: Frans Pellikaan (jaar van aankomst 1953), Hans Wachters
  (jaar van aankomst 1968, Forward 1972) en Marius Coster (jaar van aankomst 1966).

  door: Henk (Oelie) Uildriks op 10 februari

  Lees meer
 • Nieuwsbrief januari 2020

  Voetbalminnend genootschap,
  Het nieuwe jaar is krap three weken oud, maar de eerste hamstrings liggen alweer over het vangnet. Een magere bijvangst van het motto ‘trainen is voor talentlozen’ is dat we voor ons 30e versleten zijn en met een dikke pens bij de open haard neerstrijken. Na weken van stilzitten en oliebollen eten doken een aantal ambitieuze (oud-)Forward sterren op 11 januari de zaal in. Om te zeggen dat dit verstandig is, zou onverstandig zijn. Een alomvattend oordeel laat ik als mede organisator achterwege, maar genieten was het zeker!

  door: Maikel Breukelman op 06 februari

  Lees meer
 • Nieuwsbrief november 2019

  Hier volgt een korte nieuwsbrief, met name omdat er op dit moment weinig nieuws te melden is. Wel wil ik jullie er allemaal op attenderen dat de datum voor het KLOTE zaalvoetbaltoernooi bekend is. Dat volgt verderop, eerst een korte terugblik op de herfstborrel.

  door: Maikel Breukelman op 01 november

  Lees meer
 • Nieuwsbrief augustus 2019

  Nieuwsbrief augustus 2019
  Beste leden van het reünistengenootschap,
  De komende tijd staan er weer een aantal evenementen op het programma, in deze nieuwsbrief meer informatie.

  door: Maikel Breukelman op 22 augustus

  Lees meer
 • Nieuwsbrief Genootschap juni

  Nieuwsbrief Genootschap juni
  Met info over de afgelopen dies en de aankomende evenementen: FIP open, BBT, herfstborrel en KLOTE zaalvoetbaltoernooi.

  door: Maikel & Nick Breukelman op 06 juni

  Lees meer
 • update programma 116e FORWARD-DIES EN 9e LUSTRUM GENOOTSCHAP

  116e FORWARD-DIES EN 45e VAN HET GENOOTSCHAP REÜNISTEN GSAVV FORWARD
  A.s. zaterdag, 20 april 2019, vindt de 116e Forward-Dies en de 45e van het Genootschap plaats.
  De festiviteiten starten bij de voetbal vereniging Siddeburen, Kugelslaan 7, 9628 TK.

  door: Henk Uildriks op 16 april

  Lees meer
 • Gadgets 116e dies

  Waarde Forwardianen,
  We hebben al veel vragen gekregen over de gadgets van de 116edies van GSAVV Forward en ze zijn er nu dan ook! Voor vele waren de gadgets al bekend, maar dit jaar presenteren we de Forward badhanddoek, Forward sloffen, Forward muts en de unieke Marnies Underwear. 

  door: Dio Jolink op 03 april

  Lees meer
 • Nieuwsbrief maart '19

  Beste leden van het reünistengenootschap,
  Laten we meteen beginnen met de belangrijkste boodschap van deze nieuwsbrief, afkomstig van de dies commissie:

  door: Maikel Breukelman op 25 maart

  Lees meer
 • 116e Dies - 20 april 2019

  De 116e dies van de GSAVV Forward wordt gevierd in Siddeburen op 20 april. Zie onderstaand het promo-filmpje:

  door: Jelle Limburg op 07 maart

  Lees meer
 • Nieuwsbrief februari 2019

  Beste leden van het reünistengenootschap,
  Ten tijde van het schrijven van de eerste nieuwsbrief van 2019, zitten we gevoelsmatig al midden in de lente! Wat een heerlijk weekendje hebben we achter de rug, met zelfs al een aantal ijskoude pilsjes op het terras! Is deze nieuwsbrief dan zo laat? Allicht, al is koning winter ook rijkelijk vroeg weer vertrokken.

  door: Maikel & Nick Breukelman op 18 februari

  Lees meer
 • Nieuwsbrief oktober 2018

  LET OP: Komende vrijdag (19-okt) is de jaarlijkse herfstborrel van het reünisten genootschap! Voor de mensen die voorafgaand aan al het A.D.E. geweld een paar lekkere biertjes willen drinken en alle anderen; wees welkom. Vanaf 19:03 zullen de eerste pilsjes worden getapt. Het bestuur zal ervoor zorgen dat een ieder (grotendeels) wordt voorzien in zijn behoeftes.  We hebben de beschikking over onze eigen ruimte, dus het 3 cheers kan ongelimiteerd ingezet worden!

  door: Maikel Breukelman op 16 oktober

  Lees meer
 • Evenementen najaar 2018

  Hierbij een overzicht van de geplande evenementen in het najaar van 2018, over een kleine maand al het FIP open, medio oktober een herfstborrel en eind decemember het KLOTE toernooi.

  door: Maikel & Luciano op 29 augustus

  Lees meer
 • Nieuwsbrief augustus '18

  Aan de leden van het Reünistengenootschap,
  Het is alweer twee maanden geleden dat u voor het laatst een nieuwsbrief heeft ontvangen. Destijds lag deze fantastische zomer nog in het verschiet, en konden we niet bevroeden dat er een groot aantal records zou worden verbroken. Het was bij vlagen fantastisch vertoeven aan de ‘Costa del Holland’.
  Op voetbalgebied is er natuurlijk ook van alles gebeurd. Er werd met grote geldbedragen gesmeten om de selecties te versterken. Chelsea betaalt tachtig miljoen euro voor een keeper waar menig Forwardiaan nog nooit van heeft gehoord. Ene Kepa, die bij Bilbao met de regelmaat van de klok een balletje wist te keren. Nee, doe mij dan maar Haring, die voor een pot bier alle ballen naast kijkt. En wat te denken van Wijnsma? Voor een pakkie peuken duikt hij met gevaar voor eigen leven naar de hoek.
  Bij Forward is het ieder jaar weer afwachten hoe de transferzomer verloopt. Daar hangt de kracht van de selectie voor een deel samen met de kwaliteit van het lubben, de houdbaarheidsdatum van de Snickers op West End en het humeur van de ballotage commissie. Niet iedereen kan zomaar het katoenen Blauw & Wit aantrekken. Aangezien er veel vertrouwen is in bovenstaande Three aspecten,  rekenen we op een mooi seizoen voor F1. Succes mannen! Ook alle F-laag teams wensen we weer een mooi seizoen toe!

  door: Maikel & Nick Breukelman op 17 augustus

  Lees meer
 • Nieuwsbrief juni '18

  Zie hier, de eerste nieuwsbrief sinds het fantastische lustrumfeest dat we met velen hebben mogen vieren. Een groot compliment voor een ieder die zijn of haar steentje aan dit geslaagde evenement heeft bijgedragen. Fantastisch, op naar het 120-jarig bestaan!

  door: Maikel & Nick op 10 juni

  Lees meer
 • Deelnemerslijst 23e Lumtrum (gala)

  Onderstaande lijst zijn de aanwezige reünisten op het gala aanstaande zaterdag:
  Statistieken: reünisten: 89, dates: 21, totaal 110 (update: 19 april)

  door: Jelle Limburg op 03 april

  Lees meer
 • Forjaarsborrel

  Forjaarsborrel Forward in Amsterdam - cafe De Sluyswacht - 10 maart.

  door: Luciano de Vries op 19 februari

  Lees meer
 • 23e Lustrum Forward

  Dit jaar viert Forward in april zijn 115e verjaardag wat het de oudste studenten voetbalvereniging van Nederland maakt!

  door: Levi Jolink op 19 februari

  Lees meer