Nieuws

Nieuwsbrief juni '18

Maikel & Nick
10 juni 2018

Zie hier, de eerste nieuwsbrief sinds het fantastische lustrumfeest dat we met velen hebben mogen vieren. Een groot compliment voor een ieder die zijn of haar steentje aan dit geslaagde evenement heeft bijgedragen. Fantastisch, op naar het 120-jarig bestaan!

Het voetbalseizoen zit er ten tijde van dit schrijven zo goed als op. Voor de meeste voetbalverenigingen althans, links en rechts worden er nog promotie- en degradatiewedstrijden afgewerkt. Helaas geldt dit niet voor ‘het Vlaggenschip’, zij zijn wel klaar. Zondag 3 juni ’18 speelden zij tegen FC Oldemarkt. Een naam die qua grandeur in de schaduw van Forward verkeert. En ook de wedstrijd kende een voor Forward positief spelbeeld. Verdiend kwamen de jongens van scheidend trainer Bennie de Jong op een 1-0 voorsprong, en wisten deze voorsprong lang vast te houden. Pas in blessuretijd moesten de blauwwitten het hoofd buigen, toen er plots twee ballen achter de Forward goalie belandden. Een 1-2 nederlaag was het verdict, en ondanks een heel moeilijk seizoen was dit toch moeilijk te verkroppen. Een jaar waarin F1 een maatje te klein bleek voor de 2e klasse, maar wel met een afsluiter die perspectief biedt voor het komende seizoen. Hopelijk blijft het avontuur in de 3e klasse beperkt tot één seizoen, en kan de weg omhoog snel weer worden ingezet! Alvast veel succes toegewenst.

Onze vrienden van LAC Frisia zijn nog wel in de race om handhaving te bewerkstelligen, na een knotsgekke 5-5 tegen Oerterp . Uiteindelijk namen onze vrienden uit Leeuwarden de strafschoppen beter, waardoor ze zaterdag tegen Stadspark handhaving veilig kunnen stellen.

Onze vrienden van de Esserberg zijn ook verzeild geraakt in de nacompetitie. In een tweeluik met Goes moet bepaald worden wie volgend jaar in de 3e divisie zondag actief is. Gemert bleek in de eerste ronde van de nacompetitie niet opgewassen tegen Be Kwak, we hopen dat zij dit kunstje nogmaals kunnen uithalen, ditmaal dus tegen Goes.

En dan het WK. ‘Ohne Holland zum WM’, het leedvermaak bij onze Oosterburen blijft onverminderd groot. Ook de twee oefenwedstrijden voor het zomerreces boden weinig hoop, en dus is het nog altijd met samengeknepen billen toeleven naar de Nations League.  Rest ons niets dan naar een WK te gluren zonder het Nederlands elftal. Godzijdank worden de wedstrijden in Rusland gespeeld. Mijn gevoel zegt me dat er veel lekkere Russische dames de beeldbuis zullen passeren. Heerlijk, en zeker het bekijken waard!

Het beste nieuws hebben we bewaard voor het einde van dit nieuwsbericht. Vele reünisten zullen in de veronderstelling leven dat de voetbalzomer waardeloos zal zijn doordat oranje niet speelt. Echter, het ONEC-toernooi komt er nog aan, en Forward stuurt een topdelegatie om de 1e prijs op te halen. Onder leiding van Paul Dijkhoff zullen deze oud-Forwardianen (waaronder oud voorzitter Bob van Dijk en Diederick Vos, red.) op het sportcomplex van Sparta meespelen om het eremetaal. Contactpersoon is Paul Dijkhoff, en als je op zaterdag 23 juni nog een gaatje in je agenda hebt willen we jullie van harte aanbevelen om een kijkje te gaan nemen. Het evenement begint om 10:30 uur.

Om de sportzomer mooi af te sluiten wordt een oude traditie in ere hersteld. Op 25 augustus organiseert het genootschap het ‘Bommen Berend Toernooi’, naar het gelijknamige feest in de stad. De wens bestond om het toernooi weer terug te brengen naar zijn oorspronkelijke vorm. Vandaar dat het toernooi weer wordt gespeeld daar waar het hoort: De holy grounds van Forward. Op deze dag zullen minimaal 8 (maar hopelijk meer) teams strijden om de felbegeerde beker. Dit gebeurt in een 7 vs. 7 toernooi, waar alle teams bestaan uit spelers van 35+. Dik 350 jaar geleden werd Groningen ontzet, en dit zullen wij op 25-08 as. dunnetjes over doen. De voorbereidingen zijn in volle gang, en jullie zullen op de hoogte gehouden worden omtrent de laatste ontwikkelingen.

Dat gezegd hebbende, komen we tot onderstaand overzicht. Vergeet niet e.e.a. te agenderen, want hoe meer zielen, des te groter de vreugd!

Agenda  2018

Namens het bestuur van het Genootschap Reünisten in samenwerking met de CHAOS

Maikel Breukelman
Nick Breukelman