Nieuws

Nieuwsbrief januari 2020

Maikel Breukelman
06 februari 2020

Voetbalminnend genootschap,
Het nieuwe jaar is krap three weken oud, maar de eerste hamstrings liggen alweer over het vangnet. Een magere bijvangst van het motto ‘trainen is voor talentlozen’ is dat we voor ons 30e versleten zijn en met een dikke pens bij de open haard neerstrijken. Na weken van stilzitten en oliebollen eten doken een aantal ambitieuze (oud-)Forward sterren op 11 januari de zaal in. Om te zeggen dat dit verstandig is, zou onverstandig zijn. Een alomvattend oordeel laat ik als mede organisator achterwege, maar genieten was het zeker!

2020, een nieuw decennium is ingeluid. Het vlaggenschip staat ‘4 punten los’. Op 26 januari hervatten zij de competitie tegen middenmoter SVZ. Het wordt wel weer eens tijd voor een klein kampioensfeest op de Bakelmat. Alvast veel succes toegewenst in de tweede seizoenshelft mannen, en hopelijk kunnen we in mei een mooi feestje vieren. Het laatste Forward kampioenschap dateert alweer uit 2014. Mocht F1 uiteindelijk met de Schaal op het bordes belanden, dan komen de oud kampioenen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in augustus naar Groningen voor een potje ‘Kampioenen ‘14 vs. Kampioenen ’20’.  

Terugblik KLOTE toernooi
Zaterdag 11 januari werd de tweede editie van het KLOTE toernooi gespeeld en het was een leuke middag! Het Forward bestuur was aanwezig, al had voorzitter Bruin zich vakkundig verslapen. Dat was ook niet zo gek, hij had namelijk heel mooi staan zuipen de avond ervoor.

Met in totaal negen teams was het gezellig druk in de Sporthal aan de Europaboulevard. Een voetbaltoernooi in het nieuwe jaar is zeker geen gek idee, vandaar dat de opkomst goed was. Tussendoor werd er daarom wel iets langer gewacht, maar met zulk mooi voetbal in de hal is dat natuurlijk helemaal geen straf. Mooi om te zien dat ook de mannen van het vlaggenschip uit de jaren 2000 hun kunsten zeker nog niet verleerd zijn! Vier teams bereikten de halve finales. Dit waren: ‘Bestuur Vos’, ‘WV 3’, ‘WV 7’ en ‘de Chaos’. Opmerkelijk was de strijd tussen WV 7 en WV 3. Vlak voor het einde van de speeltijd leidde WV 7 nog altijd met 0-1, maar daar was plots keeper van beroep Ruben Haring. Hij scoorde in de dying seconds de gelijkmaker, om in de strafschoppenreeks een penalty te keren. In de finale lukte het hem niet om op te staan. (letterlijk en figuurlijk)

In de eindstrijd was de Chaos na pingels te sterk voor titelverdediger WV 3. Good old ‘Kokkie’ (Niek Kokhuis) liet zich, ondanks een schat aan ervaring, de kaas van het brood eten. Ook de andere WV 3’ers, die in de volksmond beter bekend staan als de ‘Louter Winnaars’, zullen nog even in de spiegel hebben gekeken voor het slapen gaan. Een veelvoud aan opgelegde kansen bleek in de finale niet aan hen besteed.

Voor volgend jaar is alvast een reservering gemaakt voor ‘Sporthallen Zuid’, zodat we dan wel de beschikking hebben over twee speelvelden. Dan zal het toernooi wederom na de jaarwisseling plaatsvinden, en wel op 9 januari. De organisatie bedankt iedereen voor hun inzet en de sportiviteit, en hopelijk tot volgend jaar!

Dies
Dit jaar vindt de dies plaats op 18 april. Dit is niet alleen onze 117e verjaardag, ook neemt Henk ‘Oelie’ Uildriks na twee jaar afscheid als (gedoogd) voorzitter van het bestuur van het reünisten genootschap. We kunnen ons dan ook niets anders voorstellen dan dat bussen vol (oud-)Forwardianen die dag naar het noorden reizen. Meer informatie over het programma zal spoedig volgen.

FIP open
Het enige echte golf toernooi van de GSAVV ‘Forward in Putje’ vindt plaats op 8 juni op de Koninklijke Haagsche. Van organisator Henk Zeemering hebben we vernomen dat er al flink wat aanmeldingen zijn, dus als je het leuk vindt om mee te doen stuur je snel een mailtje naar henk@zeemering.com. Voor een goede prijs loop je 18 holes op één van de mooiste banen van Nederland. Met de opwarming van de aarde belooft 8 juni een stralende dag te worden. Aarzel niet te lang want vol is vol.

Bommen Berend Toernooi
Het lijkt nog ver weg, maar voordat je er erg in hebt is het alweer 348 jaar geleden dat Groningen werd ontzet. Traditie getrouw vieren de Groningers in het laatste weekend van augustus dat de overheerser zich in het jaar 1672 terugtrok. Commandant van Galen uit Münster gaf zijn troepen opdracht zich terug te trekken. De overheerser stond bekend om het wapengekletter waarmee dit alles gepaard ging; vandaar de bijnaam ‘Bommen Berend’. Om dit te vieren trappen we komende zomer lekker tegen een balletje.

De eerste aanmeldingen zijn reeds binnen. Het zou mooi zijn wanneer we ook een oud-Forward team op de been kunnen brengen. Lijkt het je leuk om dit op te pakken en met de toppers van weleer op zaterdag 29 augustus een lekker 7 vs. 7 toernooitje te spelen? Meld je aan bij evenementen@gsavvforward.nl.

Agenda

Wat

Wanneer

Waar

Aanmelden

Dies GSAVV Forward

18/04/2020

Omgeving Groningen

Dies commissie (info volgt)

FIP open

08/06/2020

Koninklijke Haagsche, Wassenaar

henk@zeemering.com

Bommen Berend Toernooi

29/08/2020

GSAVV Forward, Zernike Complex

evenementen@gsavvforward.nl

Herfstborrel

02/10/2020

Omgeving Amsterdam

Niet van toepassing

KLOTE ‘21

09/01/2021

Sporthallen Zuid, Amsterdam

evenementen@gsavvforward.nl

Three Cheers in het nieuwe jaar en hopelijk zien we elkaar op één van de evenementen.