Fotoalbum Reünisten

ONEC bij Sparta

Op 23 juni 2018 werd het (jaarlijkse) ONEC toernooi gehouden bij R.V. & A.V. Sparta Rotterdam, die hun 125 jarig bestaan vieren dit jaar. Ook Sparta is opgericht op 1 april (1888), de beste dag om een voetbalvereniging op te richten lijkt me!

We werden zoals altijd direct benadeeld door de toernooileiding, door ons three potten achter elkaar te laten spelen in de hoop ons moe te maken. Dit had een averechts effect: we wonnen alle 3 de poule-webdstrijden en waren als eerste geplaatst voor de kwartfinales (en konden lekker uitrusten en alvast wat bier nuttigen). De kwartfinale ging zeer snel voorbij, waardoor we slechts 1x konden scoren. Daarna de halve finale: tegen angstgegner Ajax. In een lastige pot werd Ajax op zijn plaats gezet en konden we ons opmaken voor de finale! De finale eindigde in een gelijkspel, waardoor de beslissing moest komen uit een penaltyshootout: Haring wist niet te stunten waardoor we uiteindelijk 2e zijn geworden (voor het 2e jaa rop rij). Volgend jaar de beker mee naar huis?

Daarna was het nog lang onrustig bij Sparta, voornamelijk doordat de plaatselijke zanger Rinus er een mooie partij van maakte en er voldoende bier en vlees van de BBQ was! Al met al weer een geslaagd ONEC-toernooi!