Interview met de hoofdtrainer

Interview met de hoofdtrainer

Gijs Overbeek
15 februari 2023

Forward 1 heeft nu 13 wedstrijden gespeeld en staat tweede, had je dat gedacht?

Totaal niet, maar het team vecht voor elkaar en stijgt vaak boven zichzelf uit. Toch blijft de doelstelling om ons te handhaven ongewijzigd.

 

Wat is dat nou voor onzin Jorrit? Jullie doen toch mee om het kampioenschap?

Nee nee, juist dat is onzin. Wij hebben een heerlijk frivole selectie, maar we missen op een sleutelpositie een topper. We gaan echt voor handhaving. We verliezen ook van HOVC.

 

Lag dat niet aan de scheidsrechter?

Het ligt ten eerste aan onszelf, maar die scheidsrechter gaf wel een hele rare cruciale penalty tegen. Verder vind ik al twee jaar lang alle scheidsrechters prima, maar vind ik ook dat wij bizar weinig strafschoppen meekrijgen, namelijk nul dit jaar. Heel soms heb ik het idee dat het ook gewoon makkelijker is om ons geen pingels te geven. Onze lieve studenten klagen toch niet.

 

Wie wordt er dan kampioen?

Valthermond moet qua selectie gewoon kampioen worden. De vraag is of ze echt met de druk om kunnen gaan, anders wordt WKE het. WKE kan wel met druk omgaan laten ze zien. Ze spelen op het randje en veel arbiters keuren het goed. Dat doen ze slim.

 

Jullie hebben geen kans?

Nee, wij moeten realistisch blijven. Daarnaast is het heel leuk dat er een megafeest was de avond voor WKE thuis, maar we verloren de dag daarna dus en daardoor staat WKE dus op kop en wij niet. En daarom is het ook onmogelijk dat we kampioen worden.

 

De charme ook van Forward?

Dat hoor ik vaak ja, maar ik heb soms liever wat minder charme en wat meer punten.

 

5 maart spelen jullie thuis tegen Valthermond, wat verwacht je?

Cliché: zij moeten echt winnen van ons. Wij mogen winnen. De vorige wedstrijd was heel vervelend door die blessure voor hun spits. Dat was echt heel erg voor die jongen en de club. 

 

Maken jullie kans?

Als Valthermond druk voelt, hebben wij zeker een kansje.

 

Dan toch kansen op het kampioenschap!

Houd toch op, we zijn niet constant genoeg. Bovendien heeft het bestuur geen geld meer voor gratis bier, na ons kampioenschap van vorig jaar. Afgezien daarvan verliezen we thuis teveel punten.

 

Nou, ik stop er mee.

Lekker dan, het begon net leuk te worden.

 

Succes met handhaven!

Okay, tot volgende keer dan.

Sponsoren

Sporthuis WinsumWECRUITMENTPitchers Barshirt a la minugtebavaria