Blog

Gehavend Forward 1 hoopt dat alles meezit, interview met de trainer

Gijs Overbeek
04 juni 2022
Kampioenschap

Donderdagavond werd er opnieuw getraind door het vlaggenschip van GSAVV Forward. En wederom was het moeizaam. Door de vele blessures werd een aantal spelers uit Forward laag gevraagd zich bij de selectie te voegen, zodat er in ieder geval 8 tegen 8 kon worden gespeeld, al was er maar één keeper. Zelfs de voorzitter, Daniël Mijnders, was opgetrommeld. Hij viel niet in negatieve zin op en zegt op een basisplaats te hopen.

Bij de waslijst aan twijfelgevallen voegde zich nu ook de zieke Reinder Bruin, de favoriete rechtsback van de trainer. Wegens privacy redenen mag niet worden aangegeven wat Reinder heeft, maar volgens de geruchten is het niet schurft, al zou dat wel bijzonder logisch zijn. Hoe dan ook, na afloop van deze training sprak uw verslaggever van dienst met Jorrit Smink, de hoofdtrainer. 

Wat verwacht u van..

Zeg maar je, dan voel ik me minder oud.

Wat verwacht je van de wedstrijd van maandag?

Ik verwacht een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee teams die elkaar goed kennen. Mijn collega heeft ons vaak zien spelen en de spelers kennen elkaar ook goed denk ik. Wel hebben we de nodige blessures en twijfelgevallen. Maar, vorige keer was het een leuke doelpuntrijke wedstrijd. Dat verwacht ik nu ook.

Ben je door die blessures geneigd iets aan te passen?

Nee, wij spelen zoals we spelen en dat doen we meestal ook heel goed en het is vaak heel leuk om te zien.

Wat is de kracht van Actief?

Ik denk dat we vorige keer verdiend van ze wonnen. Maar ze verdedigen nu gezien hun resultaten beter dan toen. Ik hoorde steeds dat hun beste speler zou vertrekken, of vertrokken is. Kennelijk missen ze hem niet. De reeks die ze hebben neergezet is heel knap, met veel overwinningen op rij en amper een doelpunt tegen. Dat doet denken aan Muntendam toen we tegen die club speelden. Tegen Muntendam waren we in staat hun mooie reeks te eindigen. Nu moet net als toen alles meezitten.

Er is dus veel respect voor Actief?

Zeker, het is een goed georganiseerde club, met prima spelers en een uitstekende trainer. Respect is er zeker, maar dat betekent niet dat we kansloos zijn.

Je ziet Actief wel als favoriet?

Absoluut, wij zitten in een dip en zij zitten in een flow. Daarbij hebben zij natuurlijk het thuisvoordeel en missen wij sowieso vier belangrijke spelers en wellicht meer. Maar spelen met de gedachte dat een gelijkspel genoeg is, is heel moeilijk en ligt Nederlanders niet. Dat zou ons kunnen helpen. Bovendien zitten zij in de situatie dat ze thuis kampioen MOETEN worden. Wij mogen het worden.

Hoe bevalt de club Forward jou verder?

Dit is een unieke club en ik voel mij er zeer thuis.

Waarom?

Dat vraag ik me soms ook wel eens af. Geen idee, het is gewoon een positief gevoel.

Okay, veel succes maandag.

Dank je wel. Ik hoop dat dit stukje helpt dat veel Forwardianen komen kijken, we hebben jullie steun nodig!

Sponsoren

BultenSporthuis Winsum