Blog

Das kut Colenbrander 4 Oktober

24 november 2020
Algemeen

Zondag 4 oktober, 

De geweldige dag waarop ik (Rob Colenbrander) mijn debuut maak als Das kut. Dat is op zich vreemd als je nagaat dat ik met mijn slappe spel en gebrek aan inzicht aan m’n Threede seizoen begin bij deze mooie Vereniging. Maar ja, als je weinig minuten maakt, dan kan er ook niet zoveel kut gaan.

F1 begint het seizoen lekker. 2 punten uit twee wedstrijden. Met slechts 1 goal tot dusver. Erg zuur als je weet wat voor talenten er elke zondag weer op de mat staan. En al helemaal kut als je jezelf de gemiddelde tegenstander van afgelopen wedstrijden inbeeld.

De tegenstander van deze zondag is HSC. De ploeg heeft de koppositie van de competitie bemachtigd en heeft een team dat wil voetballen. Maar willen en kunnen zijn twee verschillende dingen, zeker als je tegen F1 speelt. Dat blijkt uit het verloop van de wedstrijd, waarbij Forward de betere ploeg is. De wedstrijd eindigt in een onterechte 2-2.

Als we de voorzitter 20/21 moeten geloven was de beste speler van het veld ook tevens de lelijkste.  Ook Bart Breman zelf viel in het oog bij de omstanders en kwam er keer op keer overheen met de welbekende schaar. Maar, wie goed heeft gekeken heeft ook gezien dat 9 op de 10 voorzetten vanaf de rechter flank nooit zijn aangekomen. Ligt dit dan aan de voorhoede, die een goal zou moeten maken, of aan de voorzet zelf? Volgens de voorzitter lag het aan de voorhoede. Dus het zal wel zo zijn. 

Laten we hopen dat dit beroerde verhaal niet de laatste Daskut van het jaar is, dat dit seizoen nog een nieuwe aanvoerder gaat kennen, en dat F1 de kans krijgt van ome Rutte om het kampioenschap te pakken. 

Three cheers,

 

Rob Colenbrander

Sponsoren

BultenSporthuis Winsum