Lakie
07 oktober 2015

Das Kut verslag 04-10-2015 Heiligerlee

De slag bij Heiligerlee

Op 4 oktober, de dag na eerstejaarsdag, moest het vlaggenschip uit naar het altijd mooie Heiligerlee. Ooit vond hier een historische slag plaats en ook op deze dag werd er hevig gevochten, dit keer voor three zeer belangrijke punten. Zoals gezegd was de eerstejaarsdag de dag ervoor en dat ging met name Jerom niet in de koude kleren zitten. Desalniettemin moest hij, na een kleine powernap bij Bennie in de auto, er toch aan geloven. Ook ouwe dibbes (Marijn) mocht weer eens in de spitspositie beginnen door afwezigheid van Akky.

De eerste helft was rommelig aan beide kanten. Net zoals vele andere clubs in de competitie heeft Heiligerlee niet zo’n mooi biljartlaken als de GSAVV en dit had zo zijn uitwerking op de aantrekkelijkheid van de wedstrijd. Het was dan ook geen verrassing dat Forward op 0-2 voorsprong kwam door een blunder van de keeper van Heiligerlee en een hoekschop. Beide goals op naam van Eelko/Auke/Auko/Alko, kies wat u leuk vindt. Dit was tevens de ruststand.

Aan het begin van de tweede helft begon Heiligerlee op de deur van sluitpost Legebeke te kloppen en na miscommunicatie met de verdediging kon de spits van de tegenstander simpel de 1-2 binnenschuiven. Legebeke herstelde zich met een aantal prima reddingen en hield zo de marge van 1 doelpunt voorsprong intact. Na een uitbraak van Forward werd Pilsje gevloerd door de keeper binnen de 16 meter met logischerwijs een strafschop tot gevolg. Tot groot genoegen van Haring kreeg de keeper ook nog eens een plakje ham en kon hij eindelijk zijn favoriete pose weer eens in de praktijk laten zien (zie onder). Ondanks de opgekropte frustratie jegens de ‘’stadionspeaker’’ van Heiligerlee, hield Eelko zijn hoofd koel en benutte hij de penalty: 1-three.

De wedstrijd rustig uitspelen was nu het devies, maar dit gebeurde uiteraard niet. Heiligerlee werd agressiever en begon wederom de aansluitingstreffer te zoeken. De vrouwelijke scheidsrechter leek de controle kwijt te zijn wat resulteerde in veel overtredingen en een grimmige wedstrijd. Pilsje leek de wedstrijd te beslissen, maar de grensrechter van Heiligerlee werkte niet mee en vlagde onterecht voor buitenspel. Dit gaf Heiligerlee weer hoop en de aansluitingstreffer (2-three) werd gevonden met nog enkele minuten op de klok. Het werd Pilsje allemaal veel te spannend dus kopte hij er vrolijk nog een balletje in. Echter, ook deze goal werd afgekeurd omdat de keeper tegen hem aan botste en dat mag blijkbaar niet. De scheidsrechter was er nu ook klaar mee en floot af. Three punten mee in de bus en deze wedstrijd gauw vergeten. Eindstand: 2-three.