Blog

Waarde Forwardianen week 35

Sander Ossenkoppele
08 september 2014
Algemeen

De regenbuien worden frequenter, het blad aan de bomen minder groen, oftewel de zomer nadert zijn einde. Een zomer die volledig in het teken stond van het WK in Brazilië. En, wat hadden we weinig vertrouwen in het Nederlands elftal toen de poule-indeling bekend werd gemaakt.  Met spelers als Martins Indi en Clasie gaan we het toch nooit redden? Maar ja, toen werd er aangevangen tegen Spanje  en dan speel je eigenlijk een dramatische eerste helft om vervolgens in de tweede helft op een manier over die Zuid-Europeanen heen te klappen waar je U tegen zegt. Menig voetbalsupporter was na die wedstrijd wel toe aan een peukje. Een dag na de “tweede helft” spreek je de gemiddelde Nederlandse voetbalsupporter weer en vanaf dat moment worden we wereldkampioen. Zo duidelijk is het, iedereen is het erover eens. Arjen Robben heeft zijn persoonlijke wraak genomen en tilt het hele team met speels gemak naar de volgende rondes. Ook tijdens de strafschoppen tegen Costa Rica werd Tim Krul tot nationale held verheven en konden we eigenlijk niets anders dan winnen. Het grappige is dat wonen in de Europese Unie tijdens zo’n WK toch echt geen reet uit maakt, chauvinistisch zijn we op en top. Argentinië is de tegenstander, beide teams spelen anti-voetbal en het komt wederom op strafschoppen aan. Helaas kunnen we deze keer ons Timmetje er niet in wisselen en het wordt duidelijk dat Jasper toch nog iets meer mag oefenen op het stoppen van de strafschop. Nederland mag de omstreden troostfinale spelen en knikkert  Brazilië in eigen huis het putje in. Al met al toch een zeer interessant WK met een terechte winnaar.

We gaan vanuit Brazilie terug naar Blauwborgje 22, F1 is alweer in volle training en heeft afgelopen zondag zijn eerste bekerwedstrijd in Helpman met een 1-2 winst weten af te sluiten. Waar de beker begint, is de reguliere competitie ook nooit ver weg. 7 September zal het eerste weekend zijn waarop F1 mag gaan uitblinken in de Friese competitie, GAVC staat op het programma. Door deze competitie indeling staan er toch veel kilometers in het verschiet voor de mannen van F1, gelukkig hebben wij de mannen van het Nationaal Busmuseum bereid gevonden om de GADO 8616 beschikbaar te stellen voor de uitwedstrijden. Dit betekent dus ook dat Forwardianen meer dan welkom zijn om met de bus mee naar onze uitwedstrijden te gaan. 

Afgelopen zomer is West End niet geheel onveranderd gebleven, een klusweekend heeft er plaatsgevonden, maar wat het meest in het oog schiet is toch echt het nieuwe veld. In samenwerking met het sportcentrum is het namelijk voor elkaar gekregen om een gloednieuw kunstgras veld aan te leggen. Wat gaat dat voor jullie betekenen? Het betekent dat alle trainingen vanaf 1 september op ons nieuwe hoofdveld zijn, zowel van F1 als van Flaag. Daarnaast is er ook een wijziging in de tijden dat er door Flaag getraind kan worden. Aankomend jaar zullen de volgende tijden gelden:

Flaag Trainingen:
Woensdag:         16:30 – 18:00
Donderdag:         17:00 – 18:30
Vrijdag:               17:00 – 18:30

Er kan dit jaar dus three keer getraind worden door Flaag. Op donderdagavond zal West End open zijn zodat er ook na de training een beerpong tafeltje neergezet kan worden.  Dus zorg ervoor dat jij met je team het seizoen goed begint en kom trainen met je team!

Three Cheers,

Sander Ossenkoppele
Voorgesteld Voorzitter GSAVV Forward 2014/2015

Sponsoren

BultenSporthuis Winsum