Forward moet ook mee met de tijd natuurlijk om zo succesvol te blijven

Forward moet ook mee met de tijd natuurlijk om zo succesvol te blijven

Luciano de Vries, voorzitter GSAVV Forward 2013-2014
16 april 2014
Kampioenschap

Het succes dat GSAVV Forward heet. Bij het schrijven van dit stuk zijn we als bestuur een driekwart jaar onderweg en niemand had mij van te voren kunnen wijsmaken dat het leiden van de oudste studentenvoetbalclub van Nederland samen met 5 andere gekken zo mooi zou worden.

De vergaderingen op de maandag, de rondjes WE op zondag en de trainingen van Flaag en Fselectie zijn allen even mooi. Maar het mooiste om te zien is de beleving. Ligt het aan de succes van de afgelopen besturen? Succes van F1? Een leuke lichting in zijn totaliteit? Het Lustrum? Of zie ik alleen wat ik wil zien?

We hebben inmiddels meer dan 300 leden en een opkomst bij de trainingen van boven de 50. Wat wij merken is dat met de verplichte BSA, net in Groningen ingevoerd,  iedereen zich ook wat meer stort op de ontspanning tussen het studeren door. Zo is het natuurlijk heerlijk om met je team onder leiding van Rini Jurna (ja, hij is er nog steeds) nog net even voor clubavond te trainen op woensdag of vrijdag.

Elke zondag hebben we thuis 6 teams die proberen de tegenstanders  van het veld te tikken. Mijn grote complimenten aan elk team, want dit jaar hebben we als vereniging de COVS fair play prijs award in de wacht gesleept. Best knap als je ziet dat sommige tegenstanders alleen het veld op komen om wat studentjes kapot te schoppen.

De mogelijke wedstrijd in de Euroborg zal weinig mensen zijn ontgaan. Tijdens het seizoen beloofde FC Groningen goeroe Hans Nijland dat wij onze kampioenswedstrijd in de Euroborg mogen spelen. Iets dat je natuurlijk geen three keer hoeft te zeggen tegen de gretige oortjes van het bestuur. F1 is dichtbij het 8e rechtstreekse kampioenschap in de Forward historie. De vorige keer was in het seizoen 1984-1985, destijds was er een beslissingswedstrijd nodig. Dit jaar hopen we dit niet nodig te hebben. Dat dit garant zal gaan staan voor een groot feest hoef ik natuurlijk niemand uit te leggen.

De GSAVV wordt dit jaar 111 jaar oud. Het is bijna tijd om naar Groningen te komen. De diescommissie is druk bezig, jullie kunnen iets moois verwachten. Nieuw is dat je wedstrijden van Forward binnenkort kan volgen via de Forward app en dat je op West End kan betalen met een pas. Forward moet ook mee met de tijd natuurlijk om zo succesvol te blijven.

Met de tijd mee? Dan kom ik even terug op de vorige chaos, die over het mooie topic vrouwenvoetbal ging. Destijds aangewakkerd door Anouk Hoogendijk, die nu een mooi contract bij Arsenal heeft overgehouden na de lovende woorden die ze hier over haar werden geschreven. Op de FIP open zijn we daar als bestuur over aan de tand gevoeld, het feit dat het wel de grootst groeiende sport is geeft ons wel stof tot nadenken, maar aan de andere kant krijgen steeds meer voetbalclubs nu ook de landbouwvrijstelling voor het hebben van vee. Dat is dan weer een minder punt, zeker als zij het katoen van Forward zouden mogen dragen. Als het gemiddelde uiterlijk omhoog gaat en het gemiddelde gewicht omlaag zullen we er over gaan nadenken, ook zal het mee helpen als  er vrouwenvoetbalcompetitie op de zondag komt hier in het noorden.

We verwachten op de dies en bij de kampioenswedstrijd een grote groep reünisten die weer de auto pakken, hun familie achterlatend om een weekend mee te maken met hun maten van vroeger. Zo is Forward meer dan een voetbalclub en dat is een succes waar we met zijn allen trots op kunnen zijn.

Three cheers,
Luciano de Vries*‘voorzitter GSAVV Forward 2013-2014

Sponsoren

Sporthuis WinsumWECRUITMENTPitchers Barshirt a la minugtebavaria